До довечера преваляванията в повечето места ще спрат, но температурите в следващите дни ще останат под обичайните за средата на април.

Днес ще бъде облачно. До около обяд преваляванията в по-голямата част от страната ще спрат, освен в крайните южни райони, където и в следобедните часове ще превалява слабо.

Температурите след обяд ще бъдат от около 10 градуса по високите полета на запад и  в Дунавската равнина до 16-17 в крайните южни райони.

Ще духа умерен и силен вятър от северозапад.

През нощта облачността ще бъде променлива, в централните райони намаляваща до незначителна. Ще остане ветровито, с умерен и силен вятър от запад-северозапад. Почти без валежи. Минималните температури утре ще бъдат от минус 1 до плюс 4 градуса. 

През деня ще остане ветровито. Облачността ще бъде променлива, ще има и слънчеви интервали. 

Дневните температури ще бъдат от 10 до 14 градуса.

В петък сутрин температурите остават ниски, от около нула, минус 1 до 4 градуса. През деня слабо ще се затопли и дневните стойности ще бъдат от 11 до 16 градуса.

Вятърът ще отслабне, но все още няма да стихва напълно и ще бъде слаб, до умерен.

В събота вятърът ще се ориентира от изток. Ще започнат превалявания от дъжд, които ще обхванат по-голямата част от страната. Минималните температури слабо ще се повишат, но дневните ще се понижат и ще бъдат около и под 10 градуса.

В неделя ще остане предимно облачно, със слаби превалявания от дъжд. Дневните температури слабо ще се повишат. Нови, значителни по количества и повсеместни валежи от дъжд, причинени от преминаващ през страната средиземноморски циклон, предстоят в понеделник.