Нестабилното време, с краткотрайни превалявания ще продължи и в следващите дни.

Днес ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и  на много места след обяд ще превали и прегърми. Възможни са и локални градушки. Дневните температури ще бъдат от 20 до 25 градуса.

До полунощ на места в Североизточна България ще има валежи и гръмотевици. След това в цялата страна явленията ще спрат, а облачността ще намалява. 

Утре минималните температури ще бъдат от 6 до 11 градуса. 

През деня отново ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. ще духа слаб вятър от изток. 

Дневните температури ще бъдат от 20 до 25 градуса. 

В по-голямата част от Европа температурите са есенни, по-ниски от обичайните и не превишават 20 градуса. На много места ще превалява и дъжд.

Дъжд с гръмотевици ще има на Балканите, както и в източната част на континента, в Киев и Москва. Единственото топло и слънчево място с температура близка до 30 градуса остава гръцката столица Атина.

У нас в събота ще остане нестабилно. Преди обяд ще има и слънчеви часове, но около и след пладне отново на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Минималните температури ще са от 6 до 11, по Черноморието малко по-високи, а дневните ще се повишат и ще бъдат от 22 до 27 градуса.

В неделния ден минималните температури ще са от 9 до 14, а дневните от 20 до 25 градуса. Отново около и след обяд на места ще превали и прегърми, като явленията ще бъдат по-малко интензивни и на по-малко места от тези в събота.

Кратка пауза в поредицата от дни с нестабилно време ще има в понеделник. Тогава ще има само локални превалявания около планините, а в низините ще остане без валежи. Температурите ще се повишат и ще достигнат 23 до 28, 29 градуса.

От вторник до четвъртък следващата седмица предстои отново нестабилно време, с  интензивни гръмотевични бури и локални градушки.