Най-високи минимуми са измерени от автоматични метеостанции (АМС) в Царево - само минус 2 градуса.

Две разположени на различни места АМС в Самоков мерят минус 13  и  минус 15 градуса и това са най-ниските температури, измерени със стандартни метеостанции в населени места или  в близост до такива. Малко над минус 20 е на Мусала, минус 15 - на Мургаш. Това са данни на станции на НИМХ.

Все пак, основният интервал, в който са повечето минимални в страната, е от минус 4 до минус 8-9 градуса. Това не са чак толкова ниски температури и са само малко под климатичните за месец декември и периода на най-дългите нощи и най-слабо слънце около Зимното слънцестоене.

В столицата минималната температура при станцията на НИМХ в Младост е минус 9 градуса. Малко по-високи са минималните в югозападните квартали - АМС в Бъкстон мери малко под минус 6 градуса.

Близки до тези или малко по-ниски стойности може да очакваме  и утре сутрин, след което температурите ще тръгнат нагоре.

Днес ни очаква слънчево време или незначителна облачност.

Ще бъде тихо, но ще остане студено, с температури около нулата в цялата страна - от около минус 2 до плюс 3-4 градуса.

След още едно студено утро, температурите от утре постепенно тръгват нагоре. Все пак през деня ще остане студено, с температури, подобни на днешните - от минус 3 до плюс 2-3 градуса.

В петък минималните ще бъдат от минус 7-8 до минус 2, а в събота и неделя ще са положителни на все повече места. Дневните стойности ще тръгнат нагоре от петък и ще бъдат до 7-8 в петък и около и над 10 градуса в събота, на Коледа.

Между Коледа и Нова година предстои още по-топло време, с южен и югозападен вятър и температури, които на места ще доближат 20.

По-конкретна прогноза за Нова година очаквайте от vremeto.dir.bg утре, но според предварителните прогнози трайно ниски температури не ни очакват и в първите дни на новата година.