Тази сутрин във вътрешността на страната най-масовите минимуми бяха от 4 до 9 градуса, но, очаквано, по високите полета, при ясно време, липса на вятър и сравнително суха въздушна маса, имаше и локални доста ниски за септември минимуми.

По най-високите полета в Трънско минималната температура, отчетена от автоматичните метеорологични станции, бяха малко под минус 2 градуса. 

Температури около нула градуса имаше в северните части на Софийско (Нови Искър, Казичене), Садината, а температури от нула до 1-2 градуса и в североизточната част на страната (село Топчии, Разградско), както и в останалите най-ниски части на Дунавската равнина, Видин - 0,6 градуса.

По върховете е студено. На Мусала е отчетена стойност от минус 12 градуса, а на Мургаш - минус 3.

Под влияние на все още топлото море и вятъра, само температурите по крайбрежието преди изгрев слънце бяха над 10 градуса - до 13 в Царево.

Слани и мраз ще има на места и утре сутрин, когато стойностите ще бъдат сравними с днешните.

Днес температурите през деня ще достигнат 13-19 градуса, а утре ще са с градус-два по-високи.

В петък ще се затопли, а през уикенда над голяма част от страната ще бъде облачно и дъждовно. Минималните температури ще се повишат, а дневните слабо ще се понижат на местата с плътна облачност и превалявания.

Няма достатъчна яснота за следващата седмица, но съществува вероятност за повишение на температурите и подобрение на времето. Следете прогнозите и анализите ни в следващите дни.