От утре предстои повишение на температурите и постепенно, колебливо подобрение на времето.

Днес ще бъде облачно, с превалявания от дъжд, по-значителни преди пладне над североизточните райони.

След обяд, на по-малко места и с прекъсвания, преваляванията ще бъдат по-слаби. Разкъсвания на облачността ще има след обяд над западната половина на страната. В Дунавската равнина ще духа до умерен западен вятър.

Дневните температури ще бъдат от 10 до 15 градуса, в западната част на Дунавската равнина до около 16.

През нощта преди полунощ все още ще превалява на отделни места, но до сутринта преваляванията почти навсякъде ще спрат, а облачността ще се разкъсва и намалява.

Ще остане ветровито, с до умерен вятър от запад. Минималните температури ще бъдат от 1 до 6 градуса.  

През деня температурите ще се повишат и ще достигнат 14 до 18 градуса. 

Ще се развива купеста облачност и в южните райони и около Стара планина ще превали и прегърми.

В четвъртък минималните температури ще бъдат от 2 до 8, а дневните от 17 до 22 градуса. Вятърът ще бъде слаб, от югозапад.

В началото на деня ще бъде слънчево, но още до обяд от югозапад ще започне увеличение на облачността, което до вечерта ще обхване цялата страна.  Отначало облачността ще бъде предимно средна и висока. До вечерта ще остане почти без валежи.

В петък облачността ще бъде незначителна, до слънчево време.Повече облаци ще има над крайните южни райони. Минималните температури ще бъдат от 4 до 10, а дневните от 16 до 22 градуса, малко по-ниски по високите западни полета.

В събота ще има значителна облачност. Дъжд ще превалява главно над южните райони. температурите ще бъдат от 10-12 градуса на юг до 16-18 по поречието на Дунав.

В неделя ще превалява над южните и източни райони. Температурите сутрин ще бъдат от 3 до 8-9 градуса,а дневните от 13 до 18 градуса. След обяд облачността ще се разкъсва и намалява до незначителна.