Днес приключва поредният горещ период в страната. От утре предстои понижение на температурите с 6 до 8 градуса.

До края на днешния ден остава горещо, с температури най-често от 33 до 38 градуса. От запад облачността ще се увеличава и главно в западната половина на страната на места ще превали и прегърми.

За днес НИМХ е обявил жълт код за цялата страна, освен Смолян и трите черноморски области. Предупреждението е за опасно високи температури.

Вятърът, отначало в северозападните райони, ще се ориентира от северозапад и ще се усилва.

Утре в западната част на Дунавската равнина ще духа умерен и временно силен западен вятър. На изток вятърът ще бъде с източна посока, до умерен.

Температурите ще са от около 30-32 в обедните часове по високите полета до все още 36-37 в източните райони и на юг. С напредването на деня те ще се понижават с нахлуването на малко по-хладен въздух от северозапад.

Ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Тези явления няма да са повсеместни, но на отделни места са възможни по-интензивни валежи и локални градушки. През нощта ще вали и прегърми в източните райони.

В четвъртък дневните температури ще бъдат от около 27 до 32 градуса. Краткотрайни валежи са възможни на места в югозападните райони. Ще духа предимно слаб вятър от север и североизток.

В петък остава с температури, близки до обичайните, от 29 до 33 градуса. Ще духа слаб североизточен вятър.

Събота и неделя температурите отново ще се повишават, но няма да достигат най-високите стойности от последните седмици и ще са от около 30 до 34, 35 градуса в повечето места.

Ще остане и почти без валежи, освен на изолирани места в планините на югозапад.