Днес ще бъде предимно слънчево, с повече облаци в следобедните часове. Максималните температури ще останат доста високи за началото на пролетта, от 19 до 24 градуса. В Южна и Източна България ще духа слаб, до умерен вятър от юг.

През нощта вятърът над Северна България ще се ориентира от северозапад, а по-късно над североизточните райони - от североизток, предимно слаб. Минималните температури утре ще бъдат доста високи за март: от около 7 до 13 градуса - стойности, характерни за месец май. Облачността ще бъде променлива, а слаби превалявания от краткотраен дъжд са възможни над северните райони и северно от планините.

Утре облачността ще бъде по-често значителна. В по-голямата част от страната ще остане без валежи, но в част от поречието на Дунав в централните части на Северна България ще превали краткотраен дъжд, като не е изключено и  да прегърми. Ще духа до умерен североизточен вятър.

Дневните температури ще се понижат малко спрямо днесшните и ще са от 17 до 21, 22 градуса.

В сряда минималните температури ще бъдат от 5 до 10, а дневните от 11 до 16 градуса. Ще има значителна облачност, на места в централните части на страната ще превали слаб дъжд. В източната половина на страната ще духа слаб, до умерен североизточен вятър.

В четвъртък съществена промяна на времето няма да настъпи. Температурите ще останат без съществена промяна. Предимно облачно, с вероятност за съвсем слаби превалявания от дъжд на места в планините и на север. Вятърът ще се ориентира от запад.

В петък сутрин минималните температури ще бъдат от около 1 градус по високите западни полета до 6-7 градуса. Дневните стойности ще бъдат от 12 до 17 градуса. В западната половина на страната ще бъде предимно слънчево, а на изток облачността ще бъде променлива.

В събота ще се усили вятърът от запад и температурите в западната част на Дунавската равнина и Тракия ще се повишат и ще достигнат стойности до 19, 20 градуса. В източните райони и високите полета ще бъде малко по-хладно, от 13 до 16 градуса.

В неделя ще се усили вятърът от североизток и температурите отново слабо ще се понижат.

През седмицата не се очакват опасно ниски за цъфналите овошки температури, но и значими валежи, поне за по-голямата част от територията на страната.

Астрономическата пролет настъпва вдругиден, сряда срещу четвъртък, в две минути преди полунощ българско време.