До края на деня днес облачността ще бъде предимно значителна. В Източна България ще духа умерен, на места временно силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще достигнат стойности от около 1 до 6 градуса.

През нощта облачността над източните райони ще бъде значителна, а над западната половина на страната след полунощ постепенно ще се разкъсва и намалява. В Източна България вятърът от север ще отслабва. Минималните температури утре сутрин ще бъдат от минус 6 до минус 1, по Черноморието до плюс 1-2 градуса.

Утре през деня над по-голямата част от страната ще бъде слънчево, в западните райони сутрин на места с мъгли. Повече облаци ще има над крайните източни и югоизточни райони, където все още ще духа умерен североизточен вятър. Температурите след обяд ще са от 1 до 7 градуса.

Без съществена промяна ще бъде времето в сряда, но вятърът в източните райони ще отслабне, а в страната темепратурите ще се повишат с градус-два. Сутрин в низините ще има мъгли и ниски облаци на места.

В четвъртък ще се появи вятър от запад-югозапад и ще започне повишение на температурите, отначало по-чувствително - на дневните, които ще достигнат 7 до 13 градуса. Ще бъде предимно слънчево, а вероятност за мъгли остава само по високите полета и котловини, защитени от западния вятър.

В петък ще има променлива облачност, като на отделни места ще превали за кратко слаб дъжд. Минималните температури ще са от минус 1 до 5, а дневните от 5 до 10 градуса.

Повишението на температурите ще продължи и в събота и неделя, като минималните в повечето райони ще бъдат над нулата, а дневните - от 8-9 до 13-15 градуса.