Днес денят ще започне със слънчево време, но и мъгли на някои места в низините и котловините.

По-късно облачността от запад и северозапад постепенно ще се увеличава. Слаб дъжд ще превали в крайните южни и югоизточни райони.

Ще духа слаб вятър от изток и североизток. Дневните температури ще бъдат от 15 до 20 градуса.

През нощта повече облаци ще има над западната половина на страната. Минималните температури утре ще бъдат от 3, 4 до 9 градуса в западната половина на страната и до 13, 14 на изток. 

През деня утре облачността ще бъде средна и висока, по-значителна над западната половина от страната.

В нашата страна ще остане без съществени валежи, но на Адриатическото крайбрежие на полуострова отново се очакват продължителни поройни дъждове и наводнения, които този път ще създадат проблеми в Албания, Черна Гора и Хърватия.

Дневните температури в страната ще се повишат в сравнение с днешните и ще бъдат от 19 до 24, само в крайните западни райони и високите полета - от 15 до 17 градуса. Вятърът ще бъде от изток-югоизток и ще се усили.

В сряда минималните температури ще се повишат и ще бъдат от 8 до 14 градуса.

През деня облачността от запад ще се вплътнява и над западните райони ще завали дъжд. По-съществени валежи ще има в благоевградско и околните планини. Вятърът ще се ориентира от югоизток и ще се усили до умерен, северно от планините - и силен. Там не са изключени и бурни пориви. Температурите ще бъдат високи за средата на ноември, от 20 до 25 градуса в по-голямата част от страната и само в крайните западни райони до 15-17 градуса.

В четвъртък минималните температури ще останат без промяна, а дневните ще се понижат с 2 до 4 градуса. Облачността ще бъде променлива, а краткотрайни превалявания от дъжд ще има на отделни места, най-вече в южните и част от северозападните райони.

В петък вятърът ще отслабне, в западната половина на страната ще стихне и сутрин ще се образуват мъгли, които в низините ще се задържат през почти целия ден. Минималните температури ще са от 4 до 9, а дневните  от 15 до 20 градуса, малко по-ниски  в местата с мъгли.

В събота и неделя мъглите в низините и котловините ще се задържат през целия ден на много места. Минималните температури ще са от 4 до 9 градуса, а дневните ще се понижават и ще доближат нормалните за месеца стойности, през първия ден от 13 до 18, а в неделя - с още градус-два по-ниски.