Днес времето ще остане без съществена промяна.

В ниските части на низините ще се задържат мъгли и ниски облаци, а в полупланинските и хълмисти райони ще бъде слънчево и доста топло за януари. Максималните температури ще са от 5 до 9, 10 градуса. Ще бъде почти тихо, освен в югоизточните райони, където ще духа слаб североизточен вятър. Там ще има  и повече облаци.

През нощта над западната половина от страната ще бъде ясно, в низините и котловините - с мъгли. Повече облаци ще има над източните райони. По Южното Черноморие е възможно да превали слаб дъжд, а в Странджа - слаб сняг.

Минималните температури утре ще бъдат от минус 3 до плюс 2 градуса.

През деня ще се появи вятър от североизток и север. Облачността над Северна и Източна България ще бъде значителна, а повече слънце ще има в югозападните райони. Максималните температури ще бъдат от 3 до 9 градуса. Слаб дъжд ще превали по Черноморието и в крайните югоизточни райони, но тези валежи ще бъдат незначителни. Слаб ръмеж ще има и на места в низините от ниските слоести облаци.

В събота в Дунавската равнина и Източна България ще бъде облачно. В югозападната четвърт от страната ще бъде слънчево, все още с мъгли в отделни котловини. Минималните температури ще бъдат около нулата, до около минус 5 на югозапад, а дневните - от 3 до 8 градуса. Съвсем слаб дъжд ще превали по  Черноморието.

В неделя ще бъде облачно над по-голямата част от страната. В Северна Българич, Предбалкана и източните райони ще превалява слаб сняг, по Черноморието - дъжд и сняг, но съществени количества валеж няма да има.

Минималните температури ще бъдат от минус 5 по високите полета до 2-3 градуса в източните райони, а дневните - от нула до 5-6 градуса. В източните райони ще духа слаб северен вятър.

В понеделник вятърът ще се ориентира отначало от север-северозапад, а по-късно от запад  и  северозапад. Минималните температури ще останат от минус 5, минус 6 до минус 1 градуса, а дневните ще започнат да се повишават и ще са от 3 до 8.

Във вторник и средата на следващата седмица плавното повишение на температурите ще продължи и към сряда-четвъртък отново ще има места с максимални стойности, достигащи 12-13 градуса.