Световните протести за климата са широко отразени в медиите.

Агенция Франс прес съобщава, че повече от 1500 души са били арестувани в Хага в събота, след като активисти на Extinction Rebellion са блокирали участък от магистрала в знак на протест срещу холандските субсидии за изкопаеми горива. Deutsche Welle съобщава, че в протеста са участвали около 7000 души.

Ройтерс съобщава, че двама протестиращи от "Just Stop Oil" са били обвинени в "тежко посегателство", след като са нарушили съботния финал на Премиершип по ръгби в Лондон, като са хвърлили оранжев прах на терена.

Sky News и Daily Mail също отразяват историята.

Отделно от това Daily Mail съобщава, че "активистка на "Just Stop Oil" рискува да загуби работата си като служител на енорийския съвет, след като е нарушила изложението на цветя в Челси, като е хвърлила оранжев прах по градината". Daily Telegraph публикува видео на активисти, които "нахлуват на дансинга на шведския еквивалент на Strictly Come Dancing по време на финала".

MailOnline съобщава, че двама активисти за климата "са обвинени, след като миналия месец са намазали с боя статуя в Националната галерия във Вашингтон".

Дейли Мейл съобщава, че "Just Stop Oil обяви пропагандна победа вчера, след като Крис Пакъм от Би Би Си присъства на една от демонстрациите на "бавния марш". Той добавя: "Парижката полиция използва сълзотворен газ и палки, за да спре демонстранти, които нарушават годишното общо събрание на петролния гигант Total".

Междувременно Daily Mail Australia съобщава, че "протестиращите в Южна Австралия могат да бъдат глобени с 50 000 долара или да бъдат лишени от свобода за три месеца съгласно предложените промени в законите за протестите в щата".