Жълт код за силен и поривист вятър от юг-югозапад издаде НИМХ за 2 декември.

В почти цялата страна ще бъде ветровито, с умерен, в Източна и Югоизточна България, както и в планинските райони - с временно силен и поривист юг-югозападен вятър.

Минималните температури ще са от около 0 градуса в низините с тихо време до 13 градуса на места в Югоизточна България, в София - около 4 градуса, а максималните - от 5-6 градуса в крайните северозападни райони с трайна мъгла и температури до около 20 градуса на много места в Югоизточна България и в отделни райони на Предбалкана, в София - около 15 градуса.

 

Карта: НИМХ

Облачността ще е средна и висока, предимно разкъсана, допълва БНТ. Мъгливо и почти тихо ще бъде в западната част на Дунавската равнина и Горнотракийската низина.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен и силен югозападен вятър, с по-висока скорост по южното крайбрежие.

Лоши са условията за туризъм в планините, съобщиха за БТА от Планинската спасителна служба (ПСС). Има силен вятър. Температурите са високи и снежната покривка се топи.

Ски сезонът още не е започнал. От лифтовите съоръжения работи само кабинковият лифт на Банско.

Планинските спасители не препоръчват на туристите да излизат във високите части на планините.

Над планините ще се задържи ветровито. Ще духа силен и бурен, югозападен вятър, показва прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Облачността ще е променлива, средна и висока. Валежи са малко вероятни. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра - около 9°.