През втората половина на миналата седмица във Филипинско море се образува тропическа депресия, която на 25 октомври се превърна в тропическа буря "SAUDEL".

Налягането в центъра е 998 hPa, скоростта на вятъра в близост до центъра е 20 с пориви 30 m / s.

Но още днес тя ще се превърне в тропическа депресия, която ще засегне южната част на остров Лузон. Във вторник, 27 октомври, циклонът ще навлезе в Южнокитайско море и ще продължи да се движи към Централен Виетнам.

Има и друга тропическа буря, наречена  "MOLAVI" в северозападната част на Тихия океан. Налягането в центъра е 990 hPa, скоростта на вятъра в близост до центъра е 28 с пориви до 40 m / s.

"MOLAVI" се усилва и на 27 октомври ще достигне етапа на тайфун, скоростта на вятъра в близост до центъра ще се увеличи до 36 с пориви 50 m / s.

В Атлантическия океан се е образувала нова тропическа депресия. Тя се развива бързо, вече е достигнала стадия на тропическа буря и е наречена "ZETA". Днес вече е силна тропическа буря, а вдругиден, на 28 октомври октомври ще премине в стадий на ураган.

В Атлантическия океан вече има един активен ураган: EPSILON.

Скоростта на вятъра близо до центъра му е 33 с пориви до 40 m / s.

Днес се очаква той да се превърне в екстратропичен циклон, скоростта на вятъра ще остане висока - 30 с пориви до 40 m / s.