Топло време, с много слънце ни очаква през новата седмица.

Днес ще има променлива, намаляваща до незначителна, облачност. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад. Дневните температури ще бъдат от 11 до 16 градуса.

През нощта облачността ще се увеличи, но само на отделни места в Южна България е възможно да превали слаб дъжд. Минималните температури сутринта ще са от 2 до 7 градуса.

През деня облачността ще бъде по-значителна над южната половина на страната и там на места ще превали слабо. Температурите ще се повишат още и ще достигнат 13 до 18 градуса. Ще духа слаб, на места в планините и на югоизток - до умерен южен вятър.

В сряда минималните температури ще останат без промяна, от 2 до 7 градуса, а дневните ще се повишат още и ще достигнат 14 до 19, на места до около 20 градуса. Ще продължи и цъфтежът на ранните и средноранни овощни видове.

Ще продължи да духа предимно слаб, на местата, чувствителни на южен вятър - до умерен такъв от юг.

В четвъртък ще бъде най-топло с минимални температури от около 5 до 10 градуса и дневни от 17 до 22 градуса.

В петък облачността ще се увеличи и над Южна България ще завали дъжд, като на места валежите ще са значителни. Минималните температури в повечето места ще бъдат от 6 до 11, а дневните слабо ще се понижат и ще са от 13 до 18 градуса.

Вятърът отначало ще бъде до умерен и временно силен от запад  и северозапад, но по-късно през деня ще се ориентира от изток за кратко.

В събота облачността ще бъде променлива до значителна. Вятърът ще се ориентира отново от югозапад-юг и температурите ще се повишат с 2-3 градуса до интервала от 17 до 22 градуса.

В неделя ще бъде облачно, с превалявания от дъжд. Дневните температури ще се понижат с няколко градуса.