Хладно, с температури под 10 градуса в повечето места ни очаква днес и утре. Постепенно затопляне ще започне от събота.

През нощта ще бъде облачно. Около и след полунощ, отначало на юг и запад, а впоследствие над цялата страна на места ще завали дъжд, в планините - сняг. Минималните температури ще бъдат от 1 до 5 градуса.

През деня утре остава облачно, с превалявания от дъжд над западните и северни райони. След обяд преваляванията в западните райони постепенно ще спират. Ще се появи слаб вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са от 4 до 10 градуса.

В западните и северни части на континента остава по-хладно от обичайното, особено сутрин, макар че на повечето места ще бъде слънчево или с малко облаци.

По-високи температури ще има само в Италия и най-южните части на Балканите.

През нощта срещу събота в страната ще остане предимно облачно. Слаб дъжд ще превалява все още до около полунощ над североизточните райони. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад. Минималните температури ще бъдат от 1 до 6 градуса.

В съботния ден ще остане предимно облачно, с по-съществени разкъсвания и намаления на облачността по поречието на Дунав. Дъжд ще превали на места в Южна България. Вятърът ще се усили и ще бъде до умерен, от западна посока. Дневните температури ще се повишат и ще бъдат от 7 до 13 градуса.

През нощта срещу неделя облачността над страната ще бъде значителна, освен на северозапад, където ще намалява до почти ясно време. В Дунавската равнина ще духа слаб вятър от запад-северозапад, а превалявания от дъжд ще има в крайните южни райони - около Родопите и Странджа. Минималните температури ще са от 2 до 7, а дневните от 7 до 12-13 градуса.

В неделния ден облачността ще бъде променлива, а дъжд е възможно да превали отново само на отделни места на юг и югоизток.

В понеделник ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността над западните райони. Сутрин ще бъде по-студено, от около минус 3 до плюс 3 градуса, но през деня ще се затопли и дневните температури ще са в интервала от 11 до 15-16 градуса.

До края на седмицата в планините времето ще бъде предимно облачно, с превалявания от сняг над 1200-1400 метра и температури в средния пояс около и малко под нулата.

Предварителните прогнози за другата седмица предвиждат характерното за месец март динамично, но доста по-топло време, с температури в някои дни до около 20 градуса.