Днес до края на деня над северните райони ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността. По-съществено развитие на купеста облачност ще има около Стара планина и в Южна България, където около и след обяд на места ще превали и прегърми.

Дневните температури ще достигнат 20 до 25 градуса, за София около 20. В столицата по-късно след обяд  и привечер също са възможни локални кратки превалявания.

Добър ден, прогнозата за утре: Преди полунощ все още на отделни места в централните южни райони и Североизточна България ще превалява краткотрайно.

По-късно облачността ще намалее до ясно време, освен в Североизточна България, където е възможно да превали краткотраен дъжд.

Минималните температури утре сутрин ще бъдат от 6-7 до 11 градуса в повечето места. По поречието на Дунав ще духа вятър от изток.

Утре през по-голямата част от деня над източните райони ще бъде слънчево. Там ще духа до умерен вятър от изток.

На запад ще се развива купеста облачност и около Стара планина и Рило-родопската област и прилежащите райони на места ще превали краткотраен дъжд. Привечер кратки превалявания с гръмотевици са възможни над северозападните райони. Дневните температури ще са от 21 до около 25 градуса.

В четвъртък през страната ще премине атмосферен фронт. Вятърът в Дунавската равнина ще бъде умерен, от запад-северозапад. До обяд в Източна България вятърът ще бъде южен, но по-късно и там ще се ориентира от запад-северозапад.

Облачността ще бъде променлива, а краткотраен дъжд с гръмотевици ще превали около планините на запад и на места в Североизточна България. Минималните ще са от 6 до 12, а дневните температури ще достигнат от 15-17 на запад до около 23 в източните райони.

В петък ще бъде по-хладно, с температури сутрин от 5 до 10, на места в котловините до около 3, а след обяд от 14-15 до около 19 градуса. Облачността ще бъде значителна, но кратки превалявания ще има само на отделни места и те няма да бъдат съществени. Ще духа слаб вятър от северозапад, в Източна България - до умерен от север.

В събота ще има променлива облачност. Температурите сутрин и след обяд няма да се променят съществено спрямо тези от петък. Вятърът ще се ориентира от североизток, предимно слаб.

Дъжд ще превали над  и около планините на Югозападна България, а в по-голямата част от страната ще остане без валежи.

В неделя над планините ще се развива купеста облачност, но краткотрайни валежи са по-вероятни отново само в крайните югозападни райони. Вятърът ще бъде от изток и североизток, предимно слаб, в Дунавската равнина до умерен.

Минималните температури ще са без съществена промяна, а дневните леко ще се повишат и ще са от 17 до около 21, 22 градуса.

В понеделник минималните температури ще са от 5 до 10, а дневните - от 17 до 22 градуса. Облачността в централните и източни райони ще бъде средна и висока, а над планините на запад ще се развиват купести облаци и на отделни места там е възможно да превали и прегърми. Нормални пролетни температури, близки до обичайните за това време на годината.