Проливни дъждове и силен вятър обхванаха района на Истанбул, за където днес е в сила "жълт код" за лошо време, предаде турската частна телевизия НТВ.

Сходна метеорологична обстановка ще властва и в съседните окръзи Бурса, Коджаели и Ялова в Северозападна Турция. Синоптиците предупреждават, че в този район на страната може да се очакват също гръмотевични бури.

На гражданите се препоръчва да бъдат нащрек за евентуални последици от лошото време като затруднения в транспорта, наводнения, гръмотевици, паднали покриви, отравяне с газ от печки на твърдо гориво и т.н.

Същевременно някои райони във вътрешността на страната са в плен на първия за сезона сняг. По високите места в окръг Тунджели, Централна Турция, снегът причини транспортни неуредици, след като шофьори бяха хванати неподготвени на пътя, а достъпът до много села бе блокиран.

В Истанбул първият сняг вероятно ще падне относително рано, предвиждат метеоролози, като е възможно това да стане още през следващите дни, пише в. "Таквим"

Тези прогнози са във връзка със същите атмосферни процеси, които ще повлияят на времето и  в нашата страна. 

Един атмосферен процес във събота (утре) и още един -във вторник, също ще докарат валежи и сняг в планините и високите места.