Днес ще има променлива облачност, почти без валежи. Доста топло за сезона, с температури от 12 до 17 градуса. В Дунавската равнина все още ще духа слаб до умерен западен вятър, който след обяд ще отслабва.

През нощта отново ще завали дъжд, отначало в северозападните и западни райони, а утре преди обяд в по-голямата част от страната. Минималните температури ще останат високи за това време на годината - от 5 до 10 градуса.

През деня с умерен вятър от северозапад ще нахлува по-хладен въздух и температурите в страната ще бъдат от 9, 10 градуса в западните и северозападни райони до 14, 15 градуса в Югоизточна България. През деня дъжд ще вали в централна и Източна България, а от запад валежите ще спират, последно - в крайните североизточни райони вечерта срещу неделя. По високите части на Стара планина ще вали сняг. 

Неделният ден е първият ден на климатичната зима. Да, астрономическата зима започва на 22 декември, но климатолозите имат друго деление на сезоните. Зимата започва на 1 декември и свършва в края на февруари. Така, тази зима ще бъде с един ден по-дълга, защото февруари ще бъде високосен. 

 Както подобава на декември, първият му ден ще започне с доста по-студено време. Минималните температури сутринта ще бъдат от минус 3, минус 4 градуса на места в Западна България до 2-3 градуса над нулата на изток. Вятърът ще бъде от изток, а на много места сутринта ще се образуват мъгли и ниски облаци, които в низините ще се задържат през деня. Дневните температури също ще са по-ниски от тези през предходните дни - от 2-3 до 5-6 градуса в повечето райони на страната. 

В понеделник сутрин ще остане студено, с температури около нулата, а през деня ще се появи слаб южен вятър и температурите ще се повишат, макар само с 2-3 градуса. Облачността ще се увеличи и ще бъде значителна, но до привечер ще остане без валежи.

Пореден студен фронт, валежи от дъжд, по високите места - от сняг, предстоят през нощта срещу вторник и във вторник. Сняг е възможен и в района на София, а в планините ще се образува и снежна покривка.