Днешният ден ще бъде най-топлият от поредицата такива с наднормени температури. От утре ни очаква понижение, но ще остава по-топло от обичайното.

До края на деня днес времето в страната ще остане слънчево, с поява на висока и средна облачност. Ще духа до умерен югозападен вятър, а температурите ще са с юнски стойности от 26 до около 31 градуса.

През нощта облачността ще бъде променлива, все още ще духа слаб вятър от юг. След полунощ и преди изгрев, отначало в западната част на Дунавската равнина вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Температурите по изгрев слънце ще бъдат от 10 до 16-17 градуса, най-високи в Северна България.

През деня с умерен и силен северозападен вятър ще нахлува по-суден въздух. На отделни места ще превали за кратко, възможно е и да прегърми.

Облачността ще бъде променлива, намаляваща от запад в часовете около и след обяд. Дневните температури ще са от около 20 до 26 градуса.

на континента хладно, облачно, с превалявания, остава в западната му половина. На изток топлият въздух, който определяше летните температури на Балканския полуостров от няколко дни достигна Украйна и Русия, като дори там температурите в Киев и Москва са далеч над 20 градуса.

У нас, на Балканите в следващите дни времето ще бъде по-динамично. Макар, че температурите ще са по-ниски от тези до 30 градуса, които имахме днес, ще остават над обичайните за началото на април.

У на св сряда ще има средна и висока облачност, почти без валежи. Минималните температури ще са от 5 до 10 градуса в повечето места, а дневните - около 20, от 17 до 21 градуса. Макар с по-малко, тези стойности също са над обичайните за първите дни на април.

От четвъртък до края на седмицата от ден на ден температурите отново ще се повишават и през почивните дни ще бъдат над 20 градуса през деня в повечето места в страната. Почти без валежи, освен в четвъртък, когато  само  на отделни места за кратко е възможно да превали дъжд.

Вятърът най-често ще бъде слаб, от запад.