Днес и в част от страната - утре, са последните топли дни със значително по-топло от обичайното за сезона време. Предстои чувствително захлаждане, както и  превалявания от дъжд.

Днес ще бъде все още слънчево и много топло за октомври.

Ще се развива незначителна купеста облачност, но все още ще остава без валежи. температурите ще бъдат от 28 до 32 градуса.

Утре преди обяд облачността ще се увеличава от запад. В северозападните райони ще се появи вятър от запад-северозапад и бързо ще се усилва до умерен и силен. В Източната половина на страната вятърът през по-голямата част от деня ще бъде от югозапад-юг и там ще остане топло. Температурите около обяд ще бъдат от 23-25 градуса на северозапад до 31, 32 в източните и югоизточни райони.

Около и след обяд на места в Западна и Централна България ще превали слаб дъжд. До полунощ ще превали и в останалата част на страната, като по-значителни валежи ще има над части от Северна, Североизточна и Югозападна България.

С умерен вятър в петък хладният въздух  ще е обхванал цялата страна. Ще духа умерен западен вятър. Минималните температури ще бъдат от 8 до 13 градуса, а дневните - от 12 до 18, по поречието на Дунав и в Горнотракийската низина на места до 20 градуса. Облачността ще бъде значителна, разкъсваща се и намаляваща от северозапад, Дъжд ще превалява над югоизточната половина от страната.

В събота ще бъде облачно и хладно. Слаби превалявания ще  има на места в Рило-Родопската област и източната половина на страната. Минималните температури ще са от 4 до 9 градуса, малко по-високи в Югоизточна България. Дневните ще останат от 14 до 19 градуса.

В неделя облачността ще бъде променлива, намаляваща до незначителна. Дневните температури слабо ще се повишат и ще са от 16 до 21, в южните райони до 23 градуса.

Без съществена промяна на времето и в началото на следващата седмица. Облачността ще бъде променлива. Температурите ще остават около нормалните за октомври, а в някои дни, главно в южните райони ще има и превалявания от дъжд.