Днес ще бъде облачно. От северозапад ще започнат слаби превалявания от дъжд  и  сняг, но количествата валеж няма да бъдат съществени. Малко повече валеж ще има в крайните южни райони и Родопите.

Дневните температури ще бъдат от 1 до 8 градуса. Ще бъде ветровито, със слаб и умерен вятър от северозапад-запад, преди обяд в източните райони - от югозапад.

Утре ще бъде по-студено и ветровито, с минимални температури от минус 7 до минус 1 и дневни от минус 3 до плюс 3 градуса. Облачността от северозапад ще се разкъсва и намалява. Слаб сняг ще превали сутринта и преди обяд в крайните североизточни и югоизточни райони.

В сряда сутрин минималните температури ще бъдат от около минус 8 в Югозападна България до 1-2 градуса над нулата в западната част на Дунавската равнина. Ще духа умерен и  временно силен западен вятър, който ще носи малко по-топла въздушна маса.

Облачността ще бъде променлива, а дневните температури ще са от 3 до 10 градуса.

В четвъртък през нощта облачността ще намалее до незначителна, а минималните температури ще бъдат от минус 4 до плюс 2 градуса. През деня ще бъде слънчево с малко по-високи от обичайните за януари температури, от 5 до 10, 11 градуса.

В петък ще бъде още малко по-меко, с дневни температури от 6 до 12 градуса и минимални около нулата. Вятърът за кратко ще се ориентира от югозапад, а впоследствие - отново от запад, слаб до умерен. Денят ще започне с незначителна облачност, която ще се увеличава от запад.

В събота и неделя ще остане относително  меко за януари, с минимални температури около нулата и дневни от 5,6 до 10, 12 градуса. Облачността ще бъде променлива, почти без валежи.