До момента температурите в страната за изминалите дни на септември са с над 2 градуса по-високи от обичайните на месечна база.

Топлото и сухо време продължава през повечето дни до края на тази и в началото на следващата седмица.

Днес до края на деня ще бъде слънчево, с поява на висока облачност по-късно след обяд. По бреговата ивица на изток ще духа до умерен вятър от изток-югоизток, а в страната - съвсем слаб от източна посока. Дневните температури в повечето места ще достигнат 28 до 33 градуса.

Утре ще остане топло за септември, с променлива, главно средна и висока облачност, но малка вероятност за валежи. На изток ще се усили вятърът от югоизточна посока. Температурите ще достигнат 29 до 34 градуса. Сутрин също ще имаме по-високи от обичайните за септември минимални температури, в повечето места от около 13-14 до 19 градуса. Такива стойности ще се задържат и през следващите няколко дни.

В петък атмосферата частично ще се лабилизира. Вятърът в страната ще бъде слаб, от север, а облачността - променлива, на моменти по райони - значителна. На места ще превали краткотрайно, възможни са и гръмотевици. Дневните температури ще се понижат слабо и ще бъдат от 26-28 градуса в Северна България до 29-30 в южните райони.

В събота и неделя ще бъде слънчево, с купести облаци, но вероятността за краткотрайни превалявания намалява, по-значителна остава тя само в събота около планините на запад.

Дневните температури най-често ще бъдат от 24 до 29 градуса.

Според предварителните сценарии на моделите, в началото на следващата седмица ще остане топло и предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Минималните температури слабо ще се понижат, а дневните - отново ще се повишат и в низините ще достигнат 31-32 градуса.