Предстоят още няколко дни със спокойно и предимно слънчево октомврийско време.

Днес ще бъде слънчево, със средна и висока облачност над северозападната половина на страната. В Източна България ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Дневните температури ще бъдат от около 20 до 24 градуса.

Тази нощ облачността ще намалее до ясно време. В Източна България ще духа слаб вятър от север. Утре сутрин за кратко на места около водните басейни и в котловините е възможно да се образуват мъгли, които бързо ще се разсеят. Минималните температури ще бъдат от около 5 до 11-12 градуса.

През деня ще бъде слънчево и почти тихо, с висока облачност над крайните западни райони. Дневните температури ще достигнат 19 до 24 градуса.

В неделя ще има променлива средна и висока облачност. В източните райони ще духа слаб вятър от северната четвърт, а в западната част на Дунавската равнина - от запад-северозапад. Дневните температури ще се повишат още малко и ще бъдат от 20 до 25-26 градуса.

През двата почивни дни времето в планините ще бъде добро за туризъм. Ще бъде предимно слънчево, с поява на висока и средна облачност и слаб, по високите части до умерен вятър от северната четвърт. Температурите през деня на 1200 метра надморска височина ще достигат 13 до 15 градуса.

В понеделник вятърът ще се ориентира от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат от 7 до 13, а дневните ще се понижат слабо, до интервал от 19 до 23 градуса. Облачността ще бъде променлива, почти без валежи.

Във вторник температурите ще останат без съществена промяна, минимални най-често от около 6 до 12, а дневни от 19 до 23 градуса. Облачността ще бъде променлива, само на отделни места в планините на югозапад не е изключено да превали краткотраен дъжд.

Без съществена промяна ще останат температурите и в средата на идната седмица. Облачността ще бъде повече и на места, главно в западните райони ще превали дъжд.