Силни летни бури предизвикаха днес големи щети и наводнения в Германия и Швейцария, където самолетен хангар се срути частично в южния град Магадино, предаде Асошиейтед прес.

Швейцарската полиция съобщи, че няколко самолета са пострадали, но няма ранени хора, когато покривът на хангара поддал под поройния дъжд и бурните ветрове през нощта.

В Цюрих дървета бяха изкоренени и запратени върху пътните платна и релсите на железопътни линии. Това предизвика транспортен хаос, а властите предупредиха, че няколко реки в Швейцария може да излязат от коритата си.

Някои алпийски проходи бяха временно затворени заради обилен снеговалеж.

В съседна Германия властите предупредиха за "изключително силни бури" днес в района Айфел, югозападно от Кьолн, в резултат на проливни дъждове.

Постоянните валежи през последните дни повишиха нивото на реките и се очаква в четвъртък или петък река Рейн да достигне най-високото си равнище, което наложи ограничения на корабоплаването.

Влажното време беше посрещнато със задоволство от някои горски служители в Германия след три последователни особено сухи лета, отбелязва АП.