След вчерашния топъл пролетен ден, днес и утре температурите ще се понижат с няколко градуса.

Днес ще има значителна облачност, временно намаляваща след обяд над северните и северозападни райони. От запад на изток по преминаването на атмосферен фронт ще превали за кратко, но валежите няма да бъдат значителни.

Ще духа умерен, в Дунавската равнина - временно силен северозападен вятър.

През нощта облачността ще бъде значителна. В западната част на Дунавската равнина ще духа слаб западен вятър. Слаб дъжд ще превали на места в южните райони. Минималните температури утре ще са от 4 до 8 градуса, в югоизточните райони до  около 10. 

Предимно облачно, с временни разкъсвания на облачността ще остане утре. Слаби превалявания ще има на отделни места в южните райони на страната. Максималните температури ще бъдат от 12 до 17 градуса.

В неделя облачността от северозапад ще се разкъсва и намалява. Минималните температури ще бъдат от 4 до 9, а дневните слабо ще се повишат  и ще достигнат 14 до 19, 20 градуса. Ще остане почти без валежи.

В понеделник минималните температури ще бъдат от 3 до 8, а дневните от 16 до 21 градуса. Облачността ще бъде променлива, по-значителна в Северна България. Ще остане почти без валежи.

Във вторник ще бъде облачно, на места със слаби превалявания от дъжд. Ще се появи и усили вятър от изток, на места в северните и източни райони - до умерен. Дневните температури ще са от 14 до 19 градуса.

В сряда и четвъртък облачността ще бъде променлива, намаляваща до незначителна. Температурите ще се повишат.