Днес ще бъде слънчево, с температури от 1 до 7 градуса.

Все още ще духа слаб вятър - в Дунавската равнина от запад, а в източните райони - от север.

През нощта ще бъде ясно. Минималните температури ще бъдат нормални за януари, от минус 8, до минус 3 градуса, на места в низините и котловините - отново до около минус 9, минус 10.

През деня облачността от север ще се увеличава, но ще бъде предимно средна и висока - прозрачна за слънчевите лъчи. Дневните температури ще бъда от 1 до 6 градуса. Ще бъде почти тихо или със слаб западен вятър.

В петък температурите ще се повишат с още градус-два и през двата почивни дни в повечето места минималните температури ще са от минус 5 до около нула градуса, а дневните - от 4 до 10, на места в Дунавската равнина и Тракия в събота - до около 12 градуса.

Ще бъде слънчево, без валежи. Сутрин само на места в котловините са възможни мъгли, но по правило още преди обяд видимостта ще се подобрява. Ще духа слаб вятър от западната четвърт, в събота в Дунавската равнина - до умерен.

Не се очаква съществена промяна на времето и  в началото на следващата седмица.

Температурите денем ще бъдат малко над обичайните за януари.

В момента се намираме на "дъното" на зимата. Въздушните маси на север са най-студени, а денят все още - един от най-късите в годината, затова и климатично, дните до около 20-22 януари са най-студени през цялата година. Въпреки това, у нас времето няма да бъде студено и макар да не е толкова меко, колкото в Европа, все пак температурите са малко  над обичайните.

Не се предвижда някаква съществена промяна поне до 18-20 януари.