Настъпването на истинското слънчево лято се отлага с още една седмица.  Нестабилно и с превалявания ще остане времето през по-голямата част и от тази седмица.

Още в следващите часове над цялата страна ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и  на много места ще превали и прегърми. Възможни са и локални градушки. Максималните температури ще бъдат от 23 до 28 градуса.

Вятърът в Дунавската равнина от северозападен в следобедните часове ще се ориентира от изток, слаб.

През нощта валежите и гръмотевиците ще продължат в много райони на страната, особено в северните и източни райони. Минималните температури утре ще бъдат от 12 до 17 градуса. 

През деня утре мощна купесто-дъждовна облачност и превалявания с гръмотевици ще има в почти цялата страна. Ще има и места, където ще паднат и градушки. 

Максималните температури ще бъдат от 21 до 26 градуса.

Неустойчиво ще остане времето и в следващите дни. 

В Европа най-топло и слънчево ще бъде в южните и части и по Средиземноморието. Топло ще бъде и на изток - в Киев и Москва с температури, близки до 30 градуса, но там, като у нас, ще има дъждове с гръмотевици и неустойчиво време.

От сряда до края на седмицата съществена промяна на времето няма да настъпи. Временно и частично стабилизиране ще има в някои райони през втората половина на седмицата, когато главно след полунощ до преди обяд гръмотевиците и преваляванията ще стихват временно.

В следобедните часове в много райони валежите и гръмотевиците ще бъдат ежедневни.

Минималните температури ще са в интервали най-често от 12 до 17 градуса. Дневните след обяд ще достигат 22 до 27 градуса, в края на седмицата - малко по-високи. В местата с интензивни валежи ще остават по-ниски.