През седмицата ни очаква време с нормални за периода температури, а в някои дни и райони и краткотрайни превалявания. Добри условия за туризъм ще има през повечето дни в планините, докато на морето ще има периоди с облачно време и превалявания.

Днес ще има променлива облачност, значителна в източните райони и по Черноморието. В крайните източни райони и по брега около и след обяд ще има краткотрайни валежи, на места с гръмотевици. Възможни са и по-значителни количества.

Около и след обяд над северозападните райони ще се появи до умерен северозападен вятър, а в източните - от северна посока.

Максималните температури днес ще достигнат 28 до 33 градуса, за София около 27-28.

През нощта над Западна и Централна България ще бъде ясно или с незначителна облачност. В източните райони, след временно отслабване на преваляванията с гръмотевици около полунощ, още в сутрешните часове явленията отново ще се усилват. 

Минималните температури утре ще бъдат от 14 до 19 градуса.

През деня над по-голямата част от страната ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност, но малка вероятност за валежи. Изключение са източните райони и Черноморието. На места ще паднат значителни валежи.

Максималните температури ще се повишат и ще бъдат от 29 до 34 градуса. На изток температурите ще остават с 2-3 градуса по-ниски.

В Европа горещо, с температури до 35 градуса, ще бъде в централните части и в Атина. Лошото време около Черно море ще обхваща и Истанбул, където цял ден ще вали пороен дъжд и не са изключени локални наводнения. Отново ще се затопля и на изток, като в Москва температурите ще доближат 30 градуса.

У нас в сряда повишението на температурите от запад ще продължи и те ще достигнат 31 до 36-37 градуса.

Ще бъде слънчево,с купести облаци, но в по-голямата част от страната ще остане без валежи. Такива са възможни отново на отделни места в Източна България.

В четвъртък и петък краткотрайни превалявания ще има на отделни места около планините. Максималните температури ще се понижат с градус-два и ще бъдат от 29 до 34 градуса.

В събота и неделя през по-голямата част от деня ще остане слънчево, с купести облаци, но вероятност за краткотрайни валежи има  около планините на запад, а в събота - и крайните западни и югозападни райони.

Температурите остават в рамките на обичайните за юли, от около 29 до 34 градуса.