Малко по-високи температури ще имаме от утре до понеделник.

Днес облачността ще бъде променлива. Ще бъде ветровито, с умерен, в Дунавската равнина - временно силен вятър от запад-северозапад.

Дневните температури ще достигнат 8 до 12 градуса.

През нощта облачността ще бъде променлива, по-често значителна. Ще остане ветровито, с до умерен вятър от запад-северозапад.

Утре сутрин минималните температури ще са от около нула градуса по високите полета до 6-7 във ветровитите части на Дунавската равнина и по морето.

В съботния ден облачността в по-голямата част от страната ще намалява до слънчево време. Повече облаци ще има в югоизточните райони.

Ще остане ветровито. Максималните температури ще бъдат от 10 до 15 градуса.

В неделя вятърът ще стихне. На места сутрин ще се образуват мъгли. Минималните температури ще бъдат от около минус 1 до плюс 4 градуса. 

През деня ще бъде слънчево, в североизточните райони със слаб вятър от югозапад. Дневните температури ще бъдат от 10 до 14 градуса.

В понеделник денят ще започне с ясно време и температури от минус 2, минус 3 до плюс 5 градуса. Още преди обяд от запад облачността ще започне да се увеличава и привечер на отделни места над Югозападна България ще превали слабо. 

Дневните температури ще са все още високи, от 10 до 15 градуса.

Във вторник, с умерен вятър от североизток ще нахлува по-студен въздух.

Ще бъде облачно, в Северна и Източна България ще превали дъжд, а по високите части на Стара планина над 700-900 метра - сняг. Валежите няма да бъдат съществени.

Температурите ще са в интервала от 7-8 градуса на север до 13-14 в крайните южни и югозападни райони.

В сряда минималните температури ще бъдат от нула-един градуса на североизток до 6-7 в югозападните райони. Облачността ще бъде значителна, с по-съществени намаления над североизточните и източни райони. Слаб дъжд ще превали над планините в крайните югозападни райони.

Ще продължи да нахлува студен въздух и вече в цялата страна дневните температури ще са от 5-6 до 10 градуса.

В четвъртък минималните температури ще са от минус 2 до плюс 3, на югозапад и по морето до 5-6 градуса, а дневните ще се повишат слабо и ще бъдат от 6-7 до 12 градуса.

Според предварителните прогнози, за уикенда отново ще се позатопли и в много райони ще има повече слънце, но повече подробности очаквайте в началото на следващата седмица.