Променливо и динамично ще остане времето в следващите дни през седмицата.

Днес ще има значителна облачност, с временни разкъсвания в източната половина на страната. Там ще духа умерен и силен вятър от юг-югозапад.

Дневните температури ще бъдат от 5-6 градуса в северозападните райони до 15 в Източна България.

В Западна България ще превалява дъжд, а по-късно ще завали и в крайните южни и източни райони.

През нощта и утре валежите ще обхващат по-голямата част от страната. 

НИМХ е издала жълт код за очакван силен вятър за 11 области в Източна България.

Сутринта и утре вятърът ще се ориентира от северозапад и ще нахлува студен въздух. Валежите в софийско и останалите западни полета ще преминава в сняг и отново ще се образува снежна покривка. Сняг ще вали и в Предбалканат и високите места на Северозападна България и  там също ще се образува снежна покривка с различна дебелина. 

Дъжд ще вали над източните райони, Тракия и източната част на Дунавската равнина през по-голямата част от деня. 

Сутрешните температури утре ще са от 2 градуса на запад до 10-12 в източните райони. Както по време на процеса преди точно една седмица, дневният ход ще бъде незначителен и след обяд температурите ще са от нула-3 градуса на запад до 12-13 в крайните източни райони.

Валежите в североизточната част на страната ще продължат, отслабвайки и през нощта срещу сряда и едва в сряда преди обяд ще спрат навсякъде, а облачността ще се разкъсва и намалява от запад.

В местата със снежна покривка по високите полета минималните температури ще се понижат до минус 5-6, на места и градус-два отдолу. В останалата част на страната, където все още ще бъде облачно сутрин - до плюс 4-5 градуса.

През деня ще остане хладно, в Дунавската равнина - ветровито, с температури от 2 до 7 градуса.

В четвъртък облачността ще бъде променлива, сутрин в западната половина на страната с мъгли и ниски облаци. Минималните температури ще останат доста ниски, от около минус 7 на запад в местата със снежна покривка до 5 по морето.

През деня облачността ще бъде променлива, а дневните температури от 5 на запад до 15 по морето, където ще се появи и усили вятър от югозапад.

През нощта срещу петък от запад на изток ще премине атмосферно смущение и на места ще превали дъжд.  Минималните температури в петък ще са от 1-2 до 13 градуса, а дневните - от 6 до 15.

В събота и неделя ще остане много динамично, с високи температури за средата на декември. Облачността ще бъде по-често значителна и отново на много места ще превали, като в неделния ден не са изключени и гръмотевици.