В следващите няколко дни предстои интересно и динамично време. Утре сутрин ще бъде по-студено, като на места температурите ще достигнат до около минус 15. 

След това от сряда в източните и част от южните райони ще се затопли чувствително и там ще вали и дъжд. След ново кратко застудяване към петък, от неделя отново температурите ще се повишават и през следващата седмица времето ще бъде доста по-меко.

Температурите тази сутрин са отрицателни в цялата страна, но без съществени отрицателни отклонения от обичайните за най-студения период на зимата: от минус 3 до минус 9 градуса. Студено е в планините, като на Мусала е минус 22 градуса.

Днес ще бъде най-студеният ден на седмицата, с максимални стойности от минус 6 до нула градуса.

Ще има значителна облачност и на места ще прехвърча слаб сняг.

Утре сутрин минималните температури ще бъдат от минус 11 до минус 5 градуса. На места по високите полета са възможни и малко по-ниски стойности. през деня ще остане студено, с максимални стойности от минус 5 до около нулата. Ще бъде слънчево, а след обяд от запад облачността ще се увеличава.

В сряда ще започне повишение на температурите. Минималните ще бъдат от минус 7 до минус 2, а дневните от 1 до 5 градуса. Облачността ще бъде значителна, а по-късно от югозапад ще започнат превалявания от сняг.

В четвъртък в източните и южни райони ще превалява дъжд, а в западната и северозападна част на страната - сняг. Възможни са  и  заледявания  и поледици в планините. Температурите ще бъдат от около един градус на северозапад до 12, 13 градуса в югоизточните райони.

Там ще духа до умерен вятър от югозапад и юг. По-късно вятърът отново ще се ориентира от северозапад и ще прониква студен въздух.

В петък отново ще бъде по-студено, с дневни температури от минус два до нула градуса по високите полета и в Югозападна България, 1-2 градуса в Дунавската равнина и 5-7 градуса в Тракия. Почти без валежи, но ветровито, с умерен вятър от северозапад и север.

Почти без промяна ще остане времето в събота - ветровито, с температури около обичайните за януари, а от неделя ще започне повишение на температурите, като през следващата седмица дневните стойности през повечето време ще бъдат от 6 до 10 градуса, а в някои дни и над 10 градуса.