Въпреки, че започна месец септември, лятото у нас продължава с предимно слънчево, сухо и горещо време и през тази седмица.

Днес до края на деня ще бъде предимно слънчево, с развитие на купеста облачност, но почти без валежи. Такива са възможни само на отделни места в крайните източни райони. Ще духа слаб вятър от североизток, а дневните температури ще достигнат 30 до 35 градуса, за София около 30.

През нощта ще бъде почти тихо и в по-голямата част от страната- ясно. Повече облаци ще има в планините на югозапад, но превалявания са малко вероятни.

Минималните температури ще бъдат от 14 до 21 градуса в повечето места.

През деня ще ще има променлива облачност, но превалявания са възможни само на изолирани места около планините. Максималните температури ще бъдат от 31 до около 36 градуса, за София 32. Ще духа слаб вятър от североизток. 

Както и в нашата страна, лятото не е разбрало, че е вече септември и продължава с температури около и над 30, а на места и над 35 градуса. В повечето европейски столици е слънчево, на Балканите и в централните части на континента е и горещо. Малко по-хладно е само в Лондон и Париж, с температури до 25 градуса.

В сряда съществена промяна на времето не се очаква. Ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност, а вероятност за краткотрайни превалявания има само  на изолирани места в планинските райони. Дневните температури ще достигнат 31 до 36 градуса.

В четвъртък минималните температури ще бъдат от около 13 до 18-19 градуса, по морето до около 21. Дневните слабо ще се понижат и ще са от 29 до 34 градуса - това са вече нормални за месец юли температури, но все още доста над обичайните за септември. Слънчево, с купеста облачност след обяд, а кратки валежи и гръмотевици ще има на места в Рило-Родопската област и само  на изолирани места в северозападните райони.

Без съществена промяна ще бъде времето, както и температурите, в петък.

Според предварителните сценарии на моделите, през почивните дни ни очаква по-нестабилно време, а температурите ще се понижат, но повече подробности за тези гранични процеси очаквайте в прогнозите ни в следващите дни.