Тази сутрин беше доста студено за април. Температурите паднаха до минус 4 в София, минус 3 в Разград и Кърджали и минус 2 във Видин. Дори в Сандански минималната е отрицателна, минус 5 десети. Утре отново ни чакат мраз  и ниски  температури преди изгрев, но в следващите 3 дни температурите ще се повишат още и на места ще достигнат 20 градуса.

Днес през деня ще бъде слънчево, с развитие на купести облаци и на места в източните райони е възможно да превали слаб краткотраен дъжд. В източната половина на страната все още ще духа слаб северен вятър. Дневните температури ще се повишат малко и ще са от 8 до 13 градуса.

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Слаб северозападен вятър ще духа само в крайните източни райони. Минималните температури ще останат ниски  за април — от минус 3 до плюс 2 градуса. През деня ще бъде слънчево, с поява на средна и висока облачност. Над по-голямата част от страната ще остане почти тихо. 

Максималните температури ще бъдат от 11 до 16 градуса.

Слънчево, с още малко по-високи температури ни очаква в неделя. Минималните температури ще бъдат от около нула до 5, а дневните от 14 до 19 градуса. Ще се появи слаб източен вятър.

Слънчево, с временни увеличения на облачността ще бъде в понеделник. Минималните температури ще бъдат от 1-2 до 6 градуса, а дневните от 16 до 21 градуса.

Във вторник ще бъде най-топло, като на места температурите след обяд ще достигнат 23-24 градуса.

В сряда и четвъртък ни очаква захлаждане  и валежи от дъжд, по високите части на планините - от сняг.

Дневните температури ще се понижат и ще бъдат от 9-10 до 15 градуса.