През нощта ще бъде ясно и в по-голямата част от страната почти тихо. Слаб вятър от югозапад ще се появи след полунощ в североизточните и планински райони. Минималните температури ще останат от около нула, минус 1 до 5 градуса.

На отделни места по поречието на Дунав ще се образуват мъгли, но до обяд видимостта ще се подобрява.

През деня ще бъде слънчево. Температурите ще бъдат високи за края на февруари, от 14 до 19 градуса. На места отново са възможни и стойности около 20 градуса. Малко по-хладно ще остава на места в низините.

В Западна Европа ще има повече облаци и на места ще превали дъжд. В Централните части на континента е слънчево и топло, с температури, близки до 20 градуса. 

Зимата отстъпи и в източните части, където температурите са положителни, а в Москва ще вали дъжд.

В събота ще се появи и усили вятър от северозапад, в Дунавската равнина - умерен и силен.

През деня ще остане топло, с температури от 12 до 18-19 градуса.

От неделя до вторник над страната ще нахлува по-студен въздух и температурите ще се понижат.

Най-често минималните стойности ще бъдат от минус 3 до плюс 2-3 градуса, а дневните от 7-8 до около 12, малко по-ниски във вторник.

Облачността ще бъде променлива, на места е възможно да превали краткотраен дъжд, в планините-сняг, но валежите ще са само на отделни места и няма да бъдат съществени.

В сряда и четвъртък температурите ще се повишат и дневните ще са от 11 до 17 градуса.

Динамичното мартенско време ще продължи през цялата следваща седмица, с редуване на кратки застудявания и по-топло време.