Предстои продължителен период с по-високи от обичайните за ноември температури.

Днес над западната половина на страната ще бъде слънчево.  В Източна България облачността ще бъде значителна и преди и около обяд на места ще превали слаб дъжд.

Дневните температури в страната ще бъдат от 12 до около 18 градуса.

Привечер  и през нощта ще се появи слаб южен вятър. 

Още преди полунощ облачността от запад ще се увеличава и сутринта от запад ще започнат превалявания от дъжд. На места ще прегърми.

Преди обяд ще завали и над централните и източни райони, но от запад валежите бързо ще спират, а облачността ще се разкъсва и намалява.

Минималните температури утре ще останат високи, а дневните ще са от 10 градуса на запад до около 17 в крайните източни райони.

В сряда облачността ще бъде променлива, средна и висока. Ще духа слаб вятър от югоизток-юг. Минималните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса, а дневните ще се повишават и ще достигнат 15 до 21 градуса.

В четвъртък ще има значителна, но предимно средна  и висока облачност. Дневните температури ще останат без промяна, а малко по-ниски ще остават те в низините, където е възможно  да се задържат мъгли и ниски облаци.

В петък по високите части на низините и  в източните райони температурите ще се повишат още и ще достигнат 20-25 градуса.  Високи за ноември ще бъдат и минималните температури - в повечето места около и дори над 10 градуса.

В низините на запад температурите денем ще останат малко по-ниски.

В събота и неделя ще остане топло, с температури в повечето места от 15 до около 20 градуса. Ще има предимно средна и висока облачност, а по-хладно и мъгливо или с ниски облаци е възможно да остава времето в западната част на Дунавската равнина.

ИЗБРАНО