Топло, но в някои дни - доста неустойчиво време ни очаква през тази седмица. Повече слънце ще има през почивните дни.

До края на днешния ден времето ще остане нестабилно, с развитие на купеста облачност и краткотрайни валежи с гръмотевици на много места. Интензивни ще бъдат явленията след обяд  и привечер в централните части на Северна България. Там ще има локални градушки и гръмотевични бури. Дневните температури ще достигнат 30 до около 34 градуса, за София около 29-30.

Утре ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност. Краткотрайни валежи и гръмотевици ще има предимно около Стара планина и в североизточните райони. Минималните температури ще бъдат от 14 до 19, а дневните от 29 до 33 градуса.

В сряда минималните температури ще останат почти без промяна, а дневните ще са от 28 до 33 градуса. Преди обяд ще има повече слънчево часове, но след обяд  и преди полунощ срещу четвъртък на много места в страната отново ще бъде нестабилно, с краткотрайни валежи с гръмотевици и локални градушки. По- значителни ще бъдат тези явления в южните и централни райони, а по-слаби - по поречието на река Дунав. 

В четвъртък остава по-нестабилно над южните и планински райони. Минималните температури ще бъдат почти без промяна, но дневните слабо ще се понижат и в по-голямата част от страната ще са от 25 до 30 градуса.

В петък ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност и само около планините на отделни места ще превали краткотрайно. Дневните температури ще бъдат от 28 до около 32 градуса.

През почивните дни ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност, но с малка вероятност за краткотрайни превалявания. 

Дневните температури слабо ще се повишат и ще бъдат от 28 до 33, в неделя - с още градус-два по-високи. В събота ще се появи слаб до умерен вятър от изток и североизток, който в неделя ще се ориентира от южната четвърт.