През нощта над по-голямата част от страната ще бъде незначителна. Минималните температури в събота сутрин ще са от 8 до 14 градуса, малко по-ниски в някои части на низините и котловините.. На места около водните басейни за кратко са възможни утринни мъгли.

Слънчево и почти тихо ще бъде и през деня. Слаб вятър от изток-югоизток ще духа в източните райони. Дневните температури ще бъдат от 24 до 29 градуса.

Неделният ден също ще започне със слънчево и тихо време и високи за средата на октомври минимални температури, от малко под 10 до 14-15 градуса.

Още преди обяд вятърът от запад-северозапад ще се усили и в Дунавската равнина ще бъде умерен и силен. Облачността ще се увеличи, но до вечерта краткотрайни превалявания са възможни само на отделни места. Ще започне да нахлува по-студен въздух.

Най-високите стойности за деня ще са все още високи, от 24 до 28-29 градуса, но привечер от северозапад ще се понижават. През нощта срещу понеделник от северозапад на югоизток на отделни места ще превали краткотрайно, като не са изключени и гръмотевици.

В понеделник през деня ще бъде значително по-хладно от времето, с което свикнахме през последните седмици. Температурите сутрин ще са от 10 до 15, но след обяд ще бъдат от около 15-17 на север и северозапад до 20-22 градуса на места в крайните южни райони. Вятърът ще бъде от запад-северозапад, умерен, в Дунавската равнина - временно силен.

Ще превалява на места в източните и югоизточни райони, но от северозапад облачността временно ще се разкъсва и намалява до слънчево време.

Ново увеличение на облачността ще започне след обяд и вечерта срещу вторник над страната ще се установи облачно време.

Хладно, с превалявания на места, отначало над западната половина от страната, ще остане времето във вторник. Температурите през деня ще бъдат без съществена промяна, от около 15 до 21 градуса.