Буря отнесе покриви на две къщи в смолянския квартал "Каптажа". Пикът на бурята премина над западните части на областта и над Смолян и се придвижва в посока изток към общините Мадан и Златоград. Това съобщи зам.-областният управител Адриян Петров, цитиран от БНР.

"В района на Девин тази сутрин е прекъснат далекопровод, 20-киловолтов - Широка поляна - Сърница, но там EVN са възстановили захранването по кабелен път.

В Смолян има отнесени два покрива на къщи в района на квартал "Каптажа". Една от къщите е била обитаема, но в момента на инцидента не е имало хора, така че има само материални щети, без да има засегнати хора.

На ул."Първи май" има паднали дървета.

В момента дори екипите на "Пожарна и аварийна безопасност" продължават да ги премахват от пътното платно. Затова там и повече от 30 минути е спряно електрозахранването, а в района на Мадан са наводнени мазета в един от блоковете на ул."Република", който е в ниската част на града.

Има информация за населени места, които временно, от порядъка между 5 и 30 минути са били без електрозахранване.

"Говорим за Широка лъка, Павелско, Хвойна, Малево, в района на Средногорци и Равнища, в Рудозем в равнината, но пак казвам - това са краткосрочни прекъсвания на електрозахранването", посочи областният управител.

В следващите часове вятърът постепенно ще се ориентира от запад и северозапад над цялата страна и ще отслабва, освен в Дунавската равнина, където утре ще бъде умерен и силен.