Днес ще бъде облачно и дъждовно. Преди обяд в цялата страна ще вали дъжд, а на места количеството валежи ще бъде значително.

След обяд от запад валежите ще отслабват и спират, последно - вечерта в източните райони. 

В Дунавската равнина ще духа умерен и временно силен вятър от северозапад-запад, който привечер ще отслабва.

От северозапад ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижават. След обяд стойностите ще бъдат от около 16-17 градуса на запад до около 25 в Тракия и крайните източни части на страната.

През нощта повече облаци ще има над западната половина на страната. Утре минималните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса, малко по-високи в югоизточните райони и по Черноморието. В котловините и ниските части на низините ще се образуват мъгли, които преди обяд ще се разсеят.

Утре през деня ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността и почти тихо. Временни увеличения на облачността ще има по Южното Черноморие. Там и в района на Странджа е възможно да превали слаб дъжд.

Максималните температури ще бъдат от 15 до 20 градуса, в югоизточните райони - до 23.

В четвъртък през деня облачността постепенно ще се увеличава. Дневните температури ще се повишат и ще достигнат 17-23, 24 градуса. Привечер облачността ще се увеличи и от запад ще започнат превалявания от дъжд.

В петък ще бъде облачно, с превалявания от дъжд над цялата страна. Температурите ще се понижават.

В събота и неделя ще бъде хладно с дневни температури от 12 до 19 градуса. Сутрин ще се образуват мъгли, а минималните температури в неделя и началото на следващата седмица ще бъдат от около 1-2 до 6-7 градуса в по-голямата част на страната и в котловините и на места в низините ще се образуват слани. На места са възможни и минимални стойности около нула градуса.