Днес атмосферата ще бъде неустойчива над западните райони. Краткотрайни превалявания с гръмотевици ще има над част от западната половина на страната и на места в североизточните райони.

Температурите ще бъдат от 23 до 28 градуса.

Утре за кратко атмосферата частично ще се стабилизира и превалявания с гръмотевици са по-малко вероятни.

Над Северна България ще проникне малко по-хладен въздух и там температурите ще бъдат по-ниски от днешните с няколко градуса.

В южните райони ще останат до 27, 28 градуса.

В четвъртък и петък отново има условия за краткотрайни валежи с гръмотевици, главно в централните и част от източните райони, както и около планините.

В района на София също е добре да си носите чадър, ако имате дейности на открито.

Минималните температури остават без съществена промяна, от 11 до 16 градуса. Дневните стойности ще бъдат от 22 до 27, през втория ден до 28 градуса.

В събота и неделя температурите ще се повишат още малко и през втория ден ще достигнат 29, 30 градуса.

Същевременно, атмосферата ще запази неустойчивостта си.

По-благоприятен за туризъм на открито е съботният ден, когато краткотрайни валежи и гръмотевици ще има около планините, докато в неделя по-спокойно и с повече слънце ще бъде времето в Източна България, докато на запад на много места ще има гръмотевични бури, както и локални градушки. 

Подходящи за туризъм в неделя са Източна Стара планина и Странджа.

Топло, с температури от 24 до 28, 29, на места до 30 градуса, но неустойчиво около планините на запад, ще остане времето и в началото на следващата седмица. То ще бъде по майски променливо, но с юнски температури, през по-голямата част и  от третата десетдневка на месеца.