След вчерашния и днешен доста топли дни, утре ще настъпи частично застудяване.

Още през нощта над източната половина от страната ще се появи вятър от север-североизток и там ще прониква по-студен въздух. В западната половина от страната този процес ще се усети много по-слабо.

Утре ще бъде по-често облачно. На места в цялата страна ще превалява слаб дъжд, в планините над около 1400-1500 метра - слаб сняг. В Централна и Източна Стара планина снежната граница ще бъде малко по-ниска, до около 1100-1200 метра надморска височина. Мокър сняг не е изключен и по високите части на Лудогорието и Добруджа.

Валежите като цяло ще бъдат слаби, но на места в централната част на Северна България, където ще се засрещат североизточният въздушен пренос и все още доминиращия в Западна България северозападен, са възможни и временни краткотрайни по-обилни извалявания.

Минималните температури ще бъдат от 3 до 8 градуса, а дневните - от около 5-6 в крайните североизточни райони до 14-15 във Видинско, под Кресна в Югозападна България  и в западната част на Горнотракийската низина.

В неделя, 3 март, облачността ще бъде променлива, по-значителна в централните и източни райони. Дъжд, в планините - сняг, ще превали  в източната половина на страната и в местата, разположени около  централната и източна част на Стара планина.

Вятърът ще бъде слаб, от северозапад, а в източните райони - от югоизток. В повечето места минималните температури ще са от минус 1 до плюс 5 градуса, а дневните ще се понижат още малко и ще бъдат от 7 до 12 градуса.

В понеделник ще бъде слънчево, с минимални температури от около минус 1 до 4-5 градуса. Ще се появи вятър от запад - югозапад, предимно слаб, а дневните температури ще се повишат и ще достигнат 10 до 15-16 градуса.

Времето на връх Шипка на 3 март, неделя, за съжаление ще бъде най-студено, в сравнение с това от трите почивни дни. Ще бъде облачно, ветровито, с краткотрайни превалявания от сняг. Върхът ще попада и в облачния слой и видимостта на моменти ще бъде ограничена. Температурата през деня ще бъде около и малко под нулата, за разлика от събота, когато максималната стойност ще достига около 5 градуса, а в понеделник - цели 10 градуса.