Днес все още ще бъде сравнително топло, но предстои промяна.

До довечера облачността ще бъде значителна. Ще започнат превалявания от дъжд, отначало над южните и западни райони, но по-късно довечера те ще обхванат по-голямата част от страната. Максималните температури ще са от 14 до 19 градуса.

Ще духа до умерен вятър от изток.

През нощта ще бъде облачно, с прекъсвания над много райони преваляванията ще продължат. Вятърът ще се ориентира от североизток, в западната част на Дунавската равнина - от северозапад. Минималните температури ще бъдат от 4 до 9 градуса, а дневните - от 4-5 на северозапад до все още 11-13 на места в южните райони. 

Дъжд ще вали над по-голямата част от страната, а по високите западни котловини той ще преминава в мокър сняг. Привечер това ще се случи и по високите части на Предбалкана.

В сряда облачността ще остане значителна. Валежите на север и изток ще спират. Минималните температури ще бъдат от около нула до 5 градуса, а дневните - от 3 до 8 градуса. Превалявания от дъжд и сняг, предимно слаби, ще има над Западна България и планинските масиви. По-съществени валежи от дъжд са възможни в югоизточните райони.

В четвъртък сутринта облачността над Южна България ще намалява до незначителна. Студено за април, с минимални температури от минус 3 до плюс 3 градуса. През деня облачността ще бъде значителна, кратки превалявания са възможни само в РИла и Родопите. Дневните температури ще бъдат от 7 до 13 градуса. Ветровито, с умерен, в Дунавската равнина - силен западен вятър.

В петък минималните температури ще са все още ниски, от минус 3 до плюс 2, само на югоизток до около 5 градуса. Дневните ще достигнат 9 до 14.

В събота и неделя ще остане предимно облачно и хладно, с температури под обичайните за април.