До края на деня днес ще остане сравнително хладно и ветровито, с дневни температури предимно до малко под 20 градуса. Вятърът ще бъде умерен и силен, от запад-северозапад. Над повечето райони ще бъде слънчево или с незначителна облачност, а повече облаци ще има в крайните източни райони, където ще превалява все още на места.

През нощта вятърът в по-голямата част от страната ще отслабва и почти ще стихне. Все още ветровито ще остане по морския бряг и в Добруджа, където вятърът ще бъде умерен, от северозапад. Облачността ще намалява до незначителна. Минималните температури ще са от около 3 до 9 градуса, по-високи по брега на морето. На места в котловините и ниските места са възможни слани и утринни мъгли.

Утре денят ще започне със слънчево време, но по-късно ще се появи средна и висока облачност. Ще бъде без валежи, а вятърът ще бъде слаб, от източната четвърт. Максималните температури ще достигнат интервала от 18 до 23 градуса.

С изключение на Пиринеите, времето в по-голямата част от континента е есенно, хладно, облачно и дъждовно. Дъжд ще вали над голяма част от Западна и Северна Европа, а на повече слънце ще се радват в източните райони

На този фон дори у нас ще имаме по-прилично есенно време, а след спирането на вятъра днес, в следващите дни, въпреки хладните утрини по места, денем температурите ще се повишават и ще са около, а често и над 20 градуса - нормални за средата на есента стойности.

В четвъртък температурите ще се повишат още малко и ще бъдат от 21 до 26-27 градуса. Облачността ще бъде променлива, предимно средна и висока, с доста слънчеви часове.

От петък до края на седмицата облачността ще бъде променлива, често значителна, а отначало (в петък) главно на запад, впоследствие и в някои други части на страната ще има превалявания от дъжд.

Очакваните количества към момента не са значителни, но по-подробни прогнози по този параметър очаквайте в следващите дни.

Дневните температури ще бъдат почти без промяна или слабо ще се понижат, а сутрешните ще се повишат и в повечето места ще бъдат над 10 градуса, предимно от 10-11 до около 15-16 градуса.

Средносрочните прогнозни сценарии на моделите очакват повече слънце  и по-топло време денем през следващата седмица.