Кратката "глътка въздух" след изнурителните жеги беше съвсем кратка: още в следващите дни на много места в страната ще имаме температури над 35-37 градуса.

До края на деня над страната ще бъде слънчево, със слаб вятър от запад-северозапад. Дневните температури ще достигнат 28 до 33 градуса.През нощта ще бъде ясно. Минималните температури утре ще са от 13 до 18 градуса.

В съботния ден времето ще бъде слънчево, в низините - горещо, с температури от 30 до около 34 градуса.

В неделя през по-голямата част от деня ще бъде слънчево, но привечер над западните и северни райони ще се развие купесто-дъждовна облачност и ще има превалявания с гръмотевици, на места - интензивни и с локални градушки и временно усилване на вятъра.

Сутринта температурите ще са от 16 до 21 градуса, а след обяд - от 32 до 37. Привечер и преди полунощ ще се появи вятър от север, с който ще проникне малко по-хладен въздух. В Източна България, отначало вятърът ще бъде от югоизток и юг.

По морето двата почивни дни ще бъдат слънчеви, с температури през деня около 30 градуса.

В понеделник минималните температури ще бъдат без промяна, а дневните ще се понижат слабо и ще бъдат от 29 до около 34. Краткотрайни превалявания ще има само на места, главно в планините и с по-малка вероятност - в източната част на Дунавската равнина. По морето ще духа до умерен бриз от източна посока.

Във вторник и сряда ще бъде още по-горещо, с температури от 32 до 37 градуса, през втория ден на места и по-високи: до малко под 40 градуса.

Ще бъде слънчево и без валежи.