В следващите дни ни очаква все по-горещо време, с температури през втората половина на седмицата над 36, на места и близки до 40 градуса.

Днес ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност, но почти без валежи. Ще духа слаб северозападен, в източните и южни райони - северен вятър. След обяд температурите ще достигнат 30 до 34 градуса.

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно, със слаб западен вятър, Температурите в началото на деня ще бъдат от 15 до 24 градуса.

През деня утре вятърът от запад-северозапад ще се усили до умерен, в Дунавската равнина - временно силен. Облачността ще бъде променлива, но слаби краткотрайни превалявания ще има само  на  изолирани места в североизточните райони. Топло, в низините - горещо, с температури след обяд от 29 до около 34 градуса, за София 30.

В сряда ще бъде почти тихо, слънчево и горещо, с максимални температури от 31 до 36 градуса.

В четвъртък ще се появи слаб вятър от западната четвърт. Ще бъде слънчево и много горещо, с температури от 35 до 38-39 градуса. На места са възможни и стойности до 40 градуса.

В петък ще остане горещо, с температури в Северна България от около 35-36 до 39, възможно 40 градуса в Тракия.

В събота и неделя ще остане горещо, с температури от 33 до 38 градуса. Ще има купеста облачност и на отделни места в планините е възможно да превали и прегърми.