Днес през по-голямата част от дена ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност и горещо. Температурите в страната ще бъдат от 31 до 36 градуса, по поречието на Дунав и в района на Сандански до около 37.

По-късно след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и  на места, отначало в северозападните райони ще превали и прегърми. Ще се появи северозападен вятър, в западната част на Дунавската равнина - до умерен.

През нощта явленията ще обхванат и част от северните и централни райони, а по-късно и Североизточна България.

Утре ще бъде малко по-хладно, с температури от 28 до 33 градуса в повечето места. Малко по-ниски  ще останат температурите в североизточните райони. В централната и източна част на страната, както и планините ще има гръмотевични бури и краткотрайни валежи с гръмотевици.  

В Северозападна България ще духа до умерен северозападен вятър, а в източната половина на страната - слаб до умерен северен.

В сряда температурите ще бъдат от 25 до 30 градуса. Ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност, но краткотрайни превалявания са възможни главно над планините.

В четвъртък отново ще бъде слънчево и горещо, с температури от 29 до 34, 35 градуса.

Горещо, с температури от 31 до около 36 градуса ще остане и в петък. В събота и неделя  максималните стойности ще бъдат от 30 до 34, 35 градуса. Локални краткотрайни превалявания са възможни в планините.