Още 2-3 дни продължава времето с мартенски температури.

Днес ще има променлива, предимно средна и висока облачност. Дневните температури ще бъдат от 11 до 16 градуса.

В източните райони ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток.

През нощта облачността ще бъде незначителна. Ще духа слаб вятър от югозапад. Минималните температури утре ще са от около 1 до 7 градуса.

През деня ще има променлива облачност, по-значителна след обяд. Ще остане без валежи и доста топло за януари: максималните температури ще достигнат 12 до 17 градуса. В източните райони и в планините ще духа слаб вятър от югозапад.

В Западна Европа ще прониква студен въздух и температурите постепенно ще се понижават. На места ще превали слаб дъжд.

Меко за сезона е в Украйна, където също ще превали дъжд. В Москва ще превалява сняг, а дневните температури ще доближат нула градуса.

На Балканите остава топло и почти сухо, с много над обичайните за януари температури.

Топло, с пролетни температури ще остане времето през по-голямата част от деня и в четвъртък. Ще се появи и усили вятър от северозапад, с който ще нахлува по-студен въздух.

Минималните температури в петък сутрин ще са от около нула до 5 градуса, а дневните - от 4 до 9, в югозападните райони все още до около 10-11.

През нощта срещу събота и в съботния ден на места ще превали слаб дъжд, в крайните северозападни райони - слаб сняг. Минималните температури ще са от минус 2 до плюс 4, а дневните - от 1-2 до 7 градуса. Ще духа до умерен североизточен вятър.

В неделя ще бъде облачно, с временни разкъсвания на облачността. Минималните температури ще са от около нула до 5, а дневните от 2 до 8 градуса. Вятърът от североизток временно ще отслабне.

В понеделник вятърът отново ще се усили: ще бъде умерен и временно силен, от североизток. В югозападната половина на страната ще завали дъжд, над 600-800 метра и в планините - сняг.

Минималните температури ще са от 1 до 6-7 градуса, а дневните - от 5 до 10 градуса, по високите западни полета, където дъждът ще преминава в мокър сняг - до 2-3 градуса.