Днес и в следващите няколко дни температурите ще останат над обичайните за януари.

До края на деня облачността ще бъде променлива, предимно висока и средна, с много слънчеви интервали. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина временно силен западен вятър. Дневните температури ще са с мартенски стойности: от 11 до 16 градуса.

През нощта облачността ще бъде значителна, но предимно висока и средна. Ще духа слаб и умерен вятър от запад, който сутринта ще отслабва и ще се ориентира от югозапад, а по-късно през деня — от юг.

Минималните температури утре сутрин ще са от 2 до 7 градуса.

През деня ще има променлива висока и средна облачност, намаляваща временно до слънчево време в Северна България. В планините  и източните райони ще духа вятър от юг и югозапад. Максималните температури ще бъдат от 9 до 14 градуса — високи за януари.  

В почти цяла Европа е значително по-топло от обичайното за януари. Дъжд ще вали на много места в западните и централни части, а сняг- в Скандинавието и  в Северна Русия.

Топло за януари ще остане времето в сряда  и четвъртък.

Минималните температури ще са положителни: от около 2 до 7 градуса.

В сряда дневните температури ще са от 12 до 17 градуса, а в четвъртък - от 10 до 15. Облачността ще бъде променлива, вероятността за валежи е малка.

В петък облачността ще бъде по-често значителна. Ще се появи и усилва вятър от изток и североизток. Минималните температури ще са от 1 до 6, а дневните ще се понижат и ще са от 2 до 8 градуса. На места ще превали слаб дъжд, в планините - слаб сняг.

Предимно облачно, по-хладно, но въпреки това с по-високи от обичайните януарски температури ще остане времето в събота и неделя. Минималните ще бъдат от около нула до 3-4, в неделя до 5-6 градуса, а дневните от 3 до 8 градуса в повечето места.

Ще бъде предимно облачно, на места със слаби превалявания от дъжд, в планините - от сняг.

Малко по-значителни валежи са възможни в Родопите.

 

 

ИЗБРАНО