Бурен вятър донесе захлаждане у нас, последван от проливни дъждове. Студеният фронт продължава пътя си на югоизток, а с него на все повече места вали и гърми.

До полунощ предупреждения за значителни количества дъжд са в сила в западните райони на страната. През нощта валежната зона постепенно ще се премества на изток и на много места в Централна и Източна България ще вали интензивно и ще има гръмотевични бури. В областите Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали е обявен жълт код за опасно време.

Започна повишение на нивата на реките. В Благоевградска Бистрица реката приижда, показват кадри, публикувани в Меteo Bulgaria.

Силен вятър пък прекърши дървета.  Огробен клон рухна върху къща в Хасково. Инцидентът стана преди обед на ул. "Кавала".

"Жена ми цялата подскочи при отчупването му. Тя е била в стаята до прозореца и се е уплашила", сподели мъжът живеещ в къщата до падналия клон. Добре че е нямало минаващи по това време, допълни той.

Хасково

Снимка: Bulphoto

Друго дърво препречи пътя Хасково - село Клокотница. Вятърът тази сутрин в Хасково достигна скорост близо 70 км/час.

Падналите дървета има и в Стара Загора.

Хидролозите от Националния институт предупреждават живеещите близо до реки да бъдат бдителни до утре сутринта, тъй като нивата им рязко ще се повишат.

Проливен дъжд се изля е в Дупница, показват кадри.

Пълен погром нанесе градушка в петричкото село Чучулигово.

Опасност от наводнения има в Югозападна България.

Проливен дъжд от 40 л/кв.м се изля на Кулата.

Хидролозите от Националния институт по хидрология и метрология предупреждават живеещите близо до реки да бъдат бдителни до утре сутринта, тъй като нивата им рязко ще се повишат.

Междувременно в съседна Румъния навлезе бурята "Рената" и в северната част на страната истинска зима.