Валежите, които предизвикаха наводнения в много райони на страната, отслабнаха и почти спряха, но предстои застудяване.

Днес облачността ще бъде значителна. Почти без валежи. Ще духа слаб и умерен, след обяд в Дунавската равнина - временно силен западен вятър. Дневните температури ще бъдат от 2 до 8 градуса.

През нощта ще има променлива облачност, по-значителна на изток. Ще бъде ветровито с до умерен вятър от запад.

Минималните температури утре сутрин ще бъдат от минус 6 до минус 1 градуса.

През деня от запад облачността ще се увеличава, като само на места ще превали съвсем слабо и за кратко. След временно отслабване, отново ще се усили вятърът от северозапад и запад.

Максималните температури ще бъдат от около нула, плюс един до 5 градуса.

В най-западните части на Европа температурите ще се повишат още малко и на места ще превали дъжд. Зимно остава в централните и източни части на континента.

В петък минималните температури ще са от минус 5 до нула градуса. Остава доста ветровито с умерен, в Дунавската равнина - силен вятър от запад-северозапад.

През деня облачността ще бъде променлива, намаляваща до незначителна. Дневните температури ще са от минус 1 до плюс 4-5 градуса.

В събота застудяването ще продължи. Минималните температури ще бъдат от минус 7 до минус 2 градуса, а дневните от минус 3 до плюс 2 градуса. Облачността ще бъде значителна, с по-съществени намаления над северозападните райони. На места ще прехвърчи съвсем слаб сняг. Ще остане ветровито.

В неделя сутрин минималните температури ще бъдат от около минус 10 в котловините на запад до минус 3 градуса. През деня максималните стойности ще останат отрицателни в по-голямата част от страната - от минус 6 до минус 1 градуса.

Типичен класически зимен ден, каквито в последните години все по-рядко наблюдаваме. На места ще прехвърчи слаб сняг, но нови съществени валежи няма да има.

В понеделник минималните температури ще са от минус 12 до минус 6, а дневните ще останат без промяна, от около минус 7 до минус 2.

Във вторник сутрин ще остане много студено, но през деня ще започне постепенно омекване на времето и  дневните температури ще достигнат минус 3 до плюс 3 градуса.

В сряда повишението на температурите ще продължи и през втората половина на седмицата отново ще стане по-топло от обичайното за януари.